woensdag 10 april 2013

Mindfulness

De training vanochtend ging goed. Zo, dat staat er toch maar mooi. En ik wou het dan ook maar even vastgelegd hebben, want zo vaak overkomt me dat niet tegenwoordig. Vorige week was dat ook al het geval, maar voordat ik er aan toekwam om daar wat over te schrijven kwam daar mijn loopje van zondag overheen dat helemaal niet ging. Nou was dat op zich wel te verwachten, want de dag ervoor had ik open dag op het werk. Daar heb ik bijna de hele dag gestaan. Als er iets is dat niet goed voor me is, dan is het wel lang staan. Op zich kan ik dat wel en tijdens het staan heb ik daar ook nog niet zo’n last van, maar naderhand moet ik dat bezuren. Maar ja, als het de volgende dag zondag is ga je toch lopen, ik dus wel. Was ook niet erg, maar ik had wat meer wandelpauzes nodig. Dan wordt je positieve gevoel over de goede training van woensdag gelijk weer afgestraft. Ik moet dus leren om in het hier en nu te leven. Mindfulness dus. Genieten van de dingen die goed gaan, geen conclusies aan verbinden en snel opschrijven voor het weer minder is.

Ik weet niet, maar ergens heb ik toch het gevoel dat ik de essentie van het begrip mindfulness niet helemaal raak, maar wat kan mij dat schelen.
‘t Ging goed vanochtend en dat viel niet alleen mezelf op.

Deze week heeft AV- Archeus volop media-aandacht. De snelst groeiende atletiekvereniging hoopt op een nieuwe accommodatie met een 400 meter kunststof baan. Ik hoop zo dat de plannen snel waargemaakt kunnen worden. Waarschijnlijk ben ik één van de weinige Archeusleden die in haar ‘loopcarrière’ al een aantal jaren twee keer in de week heeft kunnen trainen op de baan. Toen ik begon met lopen studeerde ik namelijk nog in Utrecht. Ik trainde toen bij atletiekvereniging Vitesse, daar trainden we op een mooie baan. Wat accommodatie betreft was het in Winterswijk wat minder, zou dan wel heel mooi zijn als we hier ook een echte 400 meter baan krijgen. Nog leuker als die er komt, terwijl ik nog kan lopen.
Ik beloof dat ik er dan heel mindfull van ga genieten!